Opgedragen aan “Mijn helden”!

“Mijn helden”

In mijn biografie pagina heb ik gesproken over de mensen aan wie ik maken van deze website op zou willen dragen en zou graag middels deze blogpagina bij deze
mensen stil willen blijven staan. “Van het concert des levens krijgt niemand een program” prijkt er vaak bij opa’s en oma’s op tegeltjes aan de muur en in dit geval heb ik deze wijsheid persoonlijk aan den lijve ondervonden. Het mag duidelijk zijn dat ik voor mijzelf hiermee een hele moeilijke periode zou willen afsluiten want koud na het verlies van m’n vader ben ik onverwacht en op een minder tactvolle wijze vanwege economische redenen van mijn vaste aanstelling ontheven, mede hierdoor en de crisis op de arbeidsmarkt is het niet gelukt een passende aansluiting te vinden. Ondertussen kreeg mijn schoonvader ook nog eens de diagnose longkanker. Al met al niet een beste periode maar “in overlevingsmodus” hebben we de kracht gevonden op een juiste wijze mijn schoonvader met zijn ziektebeeld te ondersteunen en hebben de mooiste momenten samen kunnen delen, met elkaar en ons gezin tot aan de begeleiding van zijn eigen beslissing middels euthanasie het leven te beëindigen. Het klinkt misschien stom maar ik ben blij en trots getuige te zijn geweest om mijn helden alledrie over te brengen naar “die andere kant” waar een enorm taboe omheen hangt er over te spreken, nou ik kan u zeggen hoe mooi dit kan zijn want voor deze mensen was dit de enige uitweg waarbij alle zorgen over “leven” direct uit het gezicht verdween en er een serene rust van het gezicht straalde. Ondanks de ernstige ziektebeelden van “deze helden” ben ik trots op de levensvreugde die ze hebben gehad en dank ik hun omdat ze altijd vol overgave mij en ons gezin hebben ondersteund om de personen te worden die we nu zijn. Het waren dan ook allemaal “vechtersbazen” die tot de laatste snik hebben gestreden om kwaliteit van leven. Drijvend op deze wetenschap realiseer ik mijzelf over wat voor veerkracht ikzelf bezit want ondanks alles is mijn glas nog altijd half vol en Lumiart 2.0 en deze website zijn hier dan ook het schoolvoorbeeld van. In ieder geval heb ik met Lumiart 2.0 mijzelf weer herpakt en heb weer enorm veel zin en tevens de kracht gevonden er het maximale er uit te halen en u optimaal van dienst te mogen zijn.

In dit geval wil ik dan ook de aandacht vestigen op de goede doelen en stichtingen welke mogelijk niet helemaal bekend zijn bij het grote publiek maar wel geënt zijn voor onderzoek en genezing op de specifieke doelgroep want voor het grootste deel is er nog steeds geen doorbraak gevonden. Steun alstublieft deze goede doelen want er is nog veel onderzoek nodig.

Wat voor mij betreft verwerking enorm heeft bijgedragen is om als fotograaf alles keurig te documenteren maar vooral ook te tijd te nemen na diagnose een aantal hele mooie (portret)foto’s te maken zodat ik vol trots terug kan kijken op mijn helden die hieronder, ondanks hun ziektebeeld staan te stralen!
Wat voor mij werkt dat werkt ook voor lotgenoten heb ik zitten denken en daarom wil ik bij deze met mijn expertise een bijdrage leveren door belangeloos en dus tegen kostprijs voor de familie en nabestaanden een portretserie te maken van mensen uit de regio Breda die een ongeneeslijke ziekte als diagnose hebben gekregen. Voor een optimaal resultaat het liefste in een vroeg stadium van het ziektebeeld en ik hoop hiermee de familie van de lotgenoten te ondersteunen en in een later stadium de kracht te geven met de verwerking.

Mijn moeder:
Naam;                       Ria Hendrix-Van De Voort
Doopnamen;            Maria Goverdina Francina
Geboren;                  Veldhoven 03-06-1947
Overleden;               Rotterdam 10-07-1999
Stichting;                 https://www.mlds.nl/chronische-ziekten/primaire-biliaire-cirrose-pbc/

IMG_MA2ZwwWeb

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn vader:
Naam;                      Joop Hendrix
Roepnaam;             “Joep”
Doopnamen;          Johannus Whalterus
Geboren;                Eindhoven 16-10-1947
Overleden;             Eindhoven 26-11-2010
Stichting;               http://www.stophersentumoren.nl/Hersentumoren/algemene-info

_DSC0095PaZwwWeb

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn schoonvader:
Naam;                     Piet Hermans
Doopnamen;         Petrus Cornelus
Geboren;               Oosterhout 05-06-1946
Overleden;            Breda 24-04-2015
Stichting;              http://www.longkankernederland.nl

_DSC0431Website Piet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *